top of page
alma&sol-018.jpg

בשנת 2018, חוקרים מאוניברסיטת לנקסטר גילו שצילום תמונה אחת ביום משפר את הרווחה. פוטותרפיה כוללת צילום, ניתוח ושימוש בתמונות למטרת ריפוי אישי, צמיחה והבנת עולמו הפנימי של האדם, בין אם זה נעשה במודע ובין אם לא במודע. על ידי יצירה, חקירה והשתקפות של תצלומים אדם יכול ללמוד יותר על עצמו ועל השקפותיו בעולם.

Tali Cohen Dar

“Taking a moment to be mindful, and looking for something different or unusual in the day were seen as positive well-being benefits of the practice.”

הרבה אנשים מסתובבים בעולם עם קושי לבטא במילים את מה שהם עוברים. משברים, סערות פנימיות, רגשות חזקים, תשוקות, חלומות, חסמים ומגבלות. הרבה מאיתנו לא מצליחים להגדיר ולכווץ אל תוך מילה את העומס הזה שמתחולל בתוכנו.

כשאנחנו צעירים, אנחנו כל כך צמאים לגלות את העולם שאין לנו רגע להפנות את תשומת הלב פנימה וכשאנחנו מתבגרים, העומס הגובר של החיים מחייב אותנו להמשיך ולמצות את היום עד סופו כדי להספיק את כל מה שהחיים מביאים אלינו ושוב אנחנו זונחים את הנפש שלנו.

אני הייתי ילדה מאוד רגישה וכבר בילדות העומס הרגשי היה לי מאוד כבד.
הרגישות הגבוהה גם גרמה לי להיות פגיעה וכתגובה לכך, לימדתי את עצמי להסתיר  מהעולם, הרבה מהתחושות והקשיים שעברו עליי בכל יום.

יום אחד, כשהייתי בערך בת 12,  אבא שלי הביא הביתה מצלמה חדשה.
החיבור שלי אל המצלמה היה מיידי. התרגשתי ממנה. היא איפשרה לי להביא מלא רגשות אל התמונות שצילמתי. מבלי להבין למה, יצאתי לצלם את כל מי שהסכים להצטלם.

צילמתי בתשוקה ובזמן הצילום הרגשתי שאני משוחררת ממגבלות ואני מביאה את עצמי לידי ביטוי מאוד מזוקק. עכשיו אני מבינה שזאת היתה סוג של תרפיה עבורי
.וכך זה עד היום.​

© 2035 by NOMAD ON THE ROAD. Powered and secured by Wix

bottom of page